heinäautomaatti    heinäautomaatti


 

 

Kun itse et ole paikalla niin ajastin hoitaa ruokinnan. Se voidaan liittää heinäautomaattiin, porttiin, heinäverkkoon tai -säkkiin. Kyllä, mahdollisuudet ovat rajattomat!

 

Digitaalisen ajastimen takaosassa on aurinkokennoja akun lataamiseen. Ei johtoja! Ajastin kestää vetoa jopa 7 kg asti. Pieni mutta vahva moottori avaa lukon. Ajastin pystyy käsittelemään jopa neljä työtehtävää päivässä, viikosta toiseen. Kelloa säädetään kesä- tai talviaikaan. Digitaalinen näyttö on helppo käyttää!

 

Se on pieni ja käytännöllinen: 18 cm x 8,5 x 5. Ohjelmoi ajastin kerralla tekemään kaikki toivotut työt. Se pitää ajan myös tarkasti, mikä on suuri etu, kun pitää ruokkia useita hevosia samaan aikaan jos yksi heinäkasa ei riitä.

Sisäänrakennetun hyvälaatuisen akun ansiosta ajastin toimii noin kolme kuukautta ilman auringonvaloa myös kylmässä. Ajastimen voi ladata infrapunalampulla, mutta se on osoittautunut turhaksi. Koska enemmin tai myöhemmin aurinko paistaa. Jos ajastinta käytetään pimeässä, on hyvä nostaa noin kerran kuussa aurinkoiseen paikkaan latautumaan.

  

Ammattitason ajastin on kehitetty Uudessa-Seelannissa lehmätilojen käyttöön. Siellä ajastin avaa pääasiallisesti portit kun lehmät kerätään lypsämistä varten. Uudessa-Seelannissa se on ollut käytössä jo vuosia.