AJASTINLAUKAISIJA

 • näppärä koko: 18 cm x 8 cm x 5 cm
 • ajastinlaukaisija sisäänrakennetulla akulla, takaosassa aurinkokenno, eli ei mitään johtoja!
 • helppo asentaa työtehtävät
 • pystyy tekemään neljä työtä per vuorokausi joka päivä
 • voit ohjelmoida monta päivää etukäteen tietyn työn
 • vetovoima max 7 kg
 • kätevä kiinnitys remmeillä tai ruuveilla
 • hyvä säänkestävyys
 • 2 vuoden takuu

 

 

VERÄJÄNARU

 •  Automaattisesti kelautuva veräjänaru, sähköä johtava

   kun haluat avata portin toiseen tarhaan/laitumelle 

 • ajastin yhdistetään veräjänaruun

 • narun pituus maksimi 6 m

 

 

KUMINAUHA SÄHKÖLLÄ

 • Kuminauha, sähköä johtava

 • nauhan maksimipituus 2,5

 • erinomainen sulkemaan osan laitumesta

 • ajastin avaa portin tiettyyn aikaan

 • asennetaan siten ettei kahva tai kuminauha osu maahan

 • toimii myös räntäkelillä

 • yksinkertainen asentaa

 

 

Hallon Ab Oy höautomat

AJASTIMELLE HEINÄLAATIKKO

 • Heinälaatikko automaatille

 • tilavuus 200 litraa, n. 5  kg heinä

 • Kiinnitä laatikko seinään tai laitumelle rakennettuun aitaan. Ajastin kiinnitetään laatikkoon siten että ajastin on laatikon sisäpuolella, laatikossa on reikä jotta aurinko ylettyy aurinkopaneeleihin. 

 • Valitse laatikko A (afternoon) kun laatikon sijainti on iltapäiväauringon suuntaan. Valitse laatikko B kun laatikon sijainti on aamupäiväauringon suuntaan. 

 • Laatikko kestää normaalia käyttöä, hevosten haistelua ja pientä puremista. Koska hevosten käyttäytymisessä on eroja, emme anna takuuta laatikolle.Hallon Ab Oy ei korvaa eläinten tai ihmisten mahdollisia vahinkoja. 

 • Mistään vahingoista ei ole ilmoitettu.

   

 • Emme valitettavasti voi lähettää laatikkoa muuttuneista rahtiehdoista johtuen.
  Lähetys voidaan hakea Hallon Ab Oy:ltä.
  Voitte kysyä muita mahdollisia vaihtoehtoja.
  Autamme sinua myös rakentamaan oman laatikon.

 

Ajastimen käyttöohje

1. Tuote-esittely

2. Monet käyttömahdollisuudet

3. Ohjelmointi

Aseta päivä ja aika

Testaa avaaminen

Avaaminen = työ = job

Tarkista

Poista avaamisaika

4. Pariston hoito 

5. Asennus

6. Sähkököysi/Rullaportti (Flexi)

7. Turvallisuus

8. Ongelmia

9. Takuu

10. Tekninen erittely

 

1. Tuote-esittely

Kannettavan ajastimen voi ohjelmoida tekemään neljä työtä päivittäin, tai vaihtoehtoisesti neljä eri työtä viikossa. Moottori ja näyttö toimivat  paristolla joka latautuu aurinkokennolla. Moottori avaa digitaalisesti hakasen joka vapauttaa viritetyn koukun. Koukku voi päästää uudelle laitumelle tai esimerkiksi vapauttaa ruokintaheinälaatikon pohjaluukun.

 Ajastin on helppo kiinnittää tukevalla hihnalla hevoshaan tolppaan. Sen voi kiinnittää ruokintahenälaatikkoon kahdella pultilla.

Ajastin toimii jopa kolme kuukautta yhdellä latauksella. Paristoa ei pidä päästä tyhjentymään kokonaan, sillä silloin se on hankala ladata uudestaan.

Paitsi auringolla, paristo latautuu myös infrapunalämpölampulla (IR 250).

Ajastin ja aurinkokenno on integroitu samaan sään- ja iskunkestävään suojakuoreen.

Ajastin ilmoittaa avautumisesta piipauksella.

Koska et ole kiinni ruokintaajoissa ajastin säästää aikaa ja mahdollistaa joustavan elämän. Ajastin on valmistettu Uudessa Seelannissa.

 

2. Monta käyttömahdollisuutta

Kesäöinä et ehkä halua pitää hevosiasi koko laidunalualueella, vaan  on parempi siirtää ne pienemmälle alalle illalla. Seuraavana aamuna portti avautuu ohjelmoimaasi aikaan.

Laita heinää viereiseen hakaan ja anna ajastimen laukaista elastinen naruköysiportin tiettyyn aikaan ja hevoset pääsevät syömään.

Automaattista ruokintaa varten sinulla on seinälle tai aidalle ripustettu heinälaatikko jonka pohjaan on kiinnitetty levy saranoilla. Pohjalevyä kiinni pitävä köysi on kiinnitetty ajastimeen, joka on asennettu laatikon yläreunaan. Haka aukeaa ja heinä putoaa maahan.

Voit myös vinssata ylös heinäsäkin tai heinäverkon joka putoaa määrättyyn aikaan.

 

3. Ohjelmointi

? Aseta päivämäärä ja kellonaika 

Paina CLOCK 5 sekuntia, soittoääni muuttuu ja voit asentaa ajan. Paina DAY, HOUR, MIN ja vahvista OK. Kesä- ja talviajan muutos täytyy tehdä manuaalisesti.

 

? Testaa avaaminen

Testaa avaaminen.

Paina ENTER 5 sekuntia kunnes ääni muuttuu. Lukko avautuu.

 

? Ohjelmoi yksi avaaminen = yksi työ

Aktivoi ajastin painamalla nappia. Paina DAY, valitse viikonpäivä tai ALL, silloin se avautuu joka päivä. Valitse aika painamalla HOUR, huomioi AM (kl 00-11.59) och PM (12.00-23.59). Vahvista lopuksi painamalla ENTER. Jos valitset viikonpäivän se kysyy REPEAT JOB? YES tai REPEAT JOB? NO. Sano kyllä painamalla ENTER. Sano ei painamalla jotain toista nappia, mutta ei CLEAR ja vahvista painamalla sitten ENTER.

 

? Tarkistus

Näytössä lukee nyt:

Aika ja päivä, pariston taso (good, ok, low), JOB 1 päivä ja aika.

45 sekunnin jälkeen näyttö palautuu lepotilaan. Paina valinnaista nappia jos haluat nähdä tiedot uudestaan.

Ajastin on nyt viritetty ja tulee tekemään työtä käskettyä.

 

? Poista työ

Aktivoi painamalla valinnaista nappia. Kun avausajankohta jonka haluat poistaa näkyy paina CLEAR. Näyttöön ilmestyy CLEAR JOB1? YES. Vahvista painamalla ENTER. Jos muutat mielesi ja haluat sanoa ei, paina valinnaista toista nappia, mutta ei CLEAR ja sitten ENTER. Vihje: On helpompaa poistaa ensin vanhat työt ennen uusien ohjelmointia.

 

4. Paristojen hoito

Paristo on  FULL, OK tai LOW. Lataa jos LOW BATTERY! näkyy. Paristoa voi ladata sekä auringonsäteillä että infrapunalampulla. Älä pidä paristoa pimeässä kolmea kuukautta pidempään, sillä se voi tyhjentyä täysin, eikä sen jälkeen ole enää ladattavissa. Vältä siis pariston tyhjentymistä, koska uudelleen latautuminen vaikeutuu. Ajastimen joka ei ole käytössä voi laittaa lepotilaan. Paina CLEAR7 sekunnin ajan kunnes se näyttää: DEEP SLEEP?. Tämän jälkeen se näyttää DEEP SLEEP? NO, Paina valinnaista nappia, muttei CLEAR jolloin se vaihtuu DEEP SLEEP? OK, paina ENTER. Herätä ajastin painamalla valinnaista nappia. WAKE UP? NO Paina valinnaista nappia muttei CLEAR niin se vaihtuul WAKE UP? YES, paina ENTER. Varastoi ajastin mielellään esimerkiksi aurinkoisella ikkunalaudalla. 

 

5. Asennus

Kun suunnittelet tarhaa tai laidunta kiinnitä ajastimen aurinkopaneli auringon suuntaan. Vältä pohjoista, kaikki muut ilmansuunnat käyvät. Jos ajastinta käytetään ruokintaheinälaatikossa, ajastimelle on oltava aukko aurinkokennolle, muussa tapauksessa se on irrotettava ja ladattava määräajoin uudelleen auringossa.

 

6. Sähkököydet/Flexi portin avaukselle

Portin aukkoon tarvitset elastisen sähkököyden kahvalla.Tee aukosta noin 2,5 m leveä (tolppa A). Laita ylimääräinen tolppa (tolppa B) aukkoon, noin 1,2 metriä ajastimesta. Laita se myös noin 20 sm haan sisäpuolelle.Silloin kuminauha ei sotkeudu aitalankoihin köysiin vaputuessaan. Kiinnitä kuminauha  tolppaan A. Tolpassa B on rengaseristin noin metrin korkeudella. Vedä kuminauha sen läpi. Nyt voit liittää kahvan kuminauhaan. Kiinnitä kahva ajastimeen jonka olet kiinnittänyt remmillä. Jotta virranjakelu hakaan ei häiriintyisi tulee kahvan pysyä maapinnan yläpuolella irtautuessaan. 

 Voit myös käyttää rullaporttia (Flexiä) ja silloin aukkoa voi suurentaa. Siinä tapauksessa pätee sama sääntö: Tolpan pitää olla sisennetty jotta flexi ei sotkeudu hakaköyteen.

Älä käytä jousiporttia porteissa. Se voi tarttua hevosen häntään.

 

7. Turvallisuus

Paristokäyttö on turvallisempi kuin kiinteä verkkosähkö. Muu käyttö kuin yllämainittu, on käyttäjän omalla vastuulla. Älä laita sormia liikkuvaan hakaseen. 

Jos hevosillasi on tapana pureskella aitoja suojaa ajastin esimierkiksi lankunpätkällä tai hajustimella. Tavallisesti hevoset eivät pure ajastinta koska ne eivät pidä moottorin äänestä sen aukaistessa hakasta.

 

8. Ongelmia

Näyttö ei käynnisty. Paristo on tyhjä. Lataa. Jos paristo on ladattu ja näytössä lukee  RELEASE FAILED se täytyy korjata. Ota yhteys Hallon Oy:hyn.

 

9. Takuu

Valmistaja antaa 12 kuukauden takuun piirilevylle ja muille komponenteille. Jos koneisto rikkoontuu liian suuren vedon takia tai on joutunut ulkoisen väkivallan kohteeksi takuu ei ole voimassa. Valmistusnumeron löydät koneiston alaosasta. Jos ajastin ei toimi sitä voi kannattaa korjata.

 

10. Tekninen erittely

Paristo Internal 5 x AA NiMH l ladattavia

Aurinkolataaja Hartsiasennettu paneeli, 8VDC 400mV kapasiteetti

Moottori 6V DC moottori vaihteistoineen nokalla, 336:1 alennusvaihde

Piirilevy Vähänkuluttava mikrorprosessori asennettuna yksipuoliseen piirilevyyn.

Näyttö Yksirivinen 16 kirjaimella, lyhytaikaisesti kelluvat kristallit

Sähkönkulutus 2A avattaessa, näytön ollessa aktiivinen alle 3.5 mA, käyttämättömänä alle 50 uA

Kuori Polykarbonaatti, vedenpitävä neoprenitiiviste

Maahantuoja Hallon Ab Oy, Gullöntie 319, FI-10600 Tammisaari

+358(0)40 766 5340 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 Paristot on vietävä erilliseen jätepisteeseen.