Hallontimer

 

Här har vi nu drömtimern!


 

Då du inte själv är på plats sköter timern utfodringen. Den kan kopplas till en höautomat, till en port, till ett hönät eller hösäck. Ja möjligheterna är oändliga!

 

Vårt digitala tidsur har på baksidan solceller som laddar batteriet. Inga sladdar behövs! Timern klarar drag upp till 7 kg. En minimal men stark motor öppnar låset. Timern klarar upp till fyra jobb per dag hela veckan ut. Vecka efter vecka. Sommar/vintertid  justerar man uret. Den digitala displayen är lätt att använda!

 
Den är behändigt liten: 18 cm x 8,5 x 5. Fördelarna mot en mekanisk timer är att du inte varje gång behöver ställa in tiden. Timern störs inte av elavbrott. Den håller tiden exakt vilket är en stor fördel då du skall utfodra flera hästar samtidigt som inte kan samsas om samma höportion.
 
Tack vare ett inbyggt kvalitetsbatteri fungerar timern utan sol i ca tre månader, också i kallt väder. Timern går att ladda med en infraröd lampa, men det har visat sig onödigt. Förr eller senare lyser solen. Om timern används i mörker bör man sola den en vacker dag gärna en gång per månad.
 
Professionell kvalitet, timern är utvecklad och tillverkad på Nya Zeeland.
 
 
 
BYGG DIN HÖLÅDA
 
Kolla igenom bilderna. Om du inte har likadana gångjärn, bör du passa med hålen själv. Lådan kan fästas i väggen med skruvar, en bricka kan vara bra att ha. Det lönar sig att genast sätta elband kring lådan, förr eller senare kommer hästarna att försöka komma åt höet. Se bilder till sist, på elbandslösning.
Du får börja med att såga bort bottnen på lådan och sedan sätta igång.
Lycka till!